Trumbo - Trailer.si

Trumbo (2015)

Film Trumbo je biografska drama, ki govori o Daltonu Trumbo, najuspešnejšem hollywoodskem scenaristu iz leta 1947. Dalton Trumbo je imel uspešno kariero, dokler ga skupaj z drugimi umetniki niso zaprli, zaradi njihovih političnih prepričanj. Zaradi svojega prepričanja so tako scenarista Daltona uvrstili na črno listo. V filmu nato spoznamo, kako je Dalton s svojo iznajdljivostjo in premetenostjo osvojil kar 2 oskarja, hkrati pa razgalil absurd in krivico črne liste, na kateri je bilo tudi veliko drugih slavnih in cenjenih umetniških ustvarjalcev, med njimi Kirk Douglas, Otto Preminger, John Wayne, Hedde Hopper, itd. Trumbo tako pod psevdonimom ustvarja tudi, ko je uvrščen na črno listo in so vse okoliščine obrnjene proti njemu.


3 ocen
povprečno: 4,67

Loading...

Podatki o Trumbo (2015)

Letnica:
2015
Jezik:
angleščina
Država:
ZDA
Žanri:
Trajanje:
2h 4 min
Glavni igralci:
Bryan Cranston - Dalton Trumbo
David James Elliott - John Wayne
Laura Flannery - Party Goer
John Getz - Sam Wood
Diane Lane - Cleo Trumbo
David Maldonado - Rocco
Helen Mirren - Hedda Hopper
Michael Stuhlbarg - Edward G. Robinson
Režiser:
Scenarist:
John McNamara
Producent:
Michael London, Kelly Mullen, Janice Williams, Shivani Rawat, Monica Levinson, Nimitt Mankad, John McNamara, Kevin Kelly Brown
Produkcijska hiša:
ShivHans Pictures, Everyman Pictures, Groundswell Productions
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani