Top 10 razlogov, zakaj iti v kino - Trailer.si

Top 10 razlogov, zakaj iti v kino

V obdobju, ko imamo vsak svoj računalnik, tablico ali televizijo in so filmi dostopni na spletu, se marsikdo sprašuje, zakaj sploh še obiskati kino. V preteklosti je bil obisk kina ena izmed najbolj priljubljenih oblik druženja, v kino so radi in veliko hodili prijatelji in zaljubljenci. V tistih časih tudi ni bilo drugih načinov, da bi si ljudje lahko ogledali nove filmske uspešnice. S pojavom televizije v vsakem domu, še sploh pa z razmahom spleta, je bilo obiskovanje kina vsaj za nekaj časa potisnjeno na rob. V zadnjih časih je spet mogoče opaziti povečano zanimanje za obiskovanje kina, posebej priljubljene so manjše in nekoliko bolj intimne kinodvorane. Kino se tako postopoma spet vrača nazaj, priljubljen ponovno postaja tudi pri mladih. Mogoče bo čez nekaj let obisk kina ponovno postala najbolj priljubljena oblika zmenka. Ker je obiskovanje kina lahko zelo zabavno, smo za vas pripravili top 10 razlogov, zakaj iti v kino, ki vas nemara prepričajo, da si naslednji film ogledate na velikem platnu.

1.     Ker film na platnu izgleda bolje

Ogled filma na domači televiziji ali na računalniškem zaslonu se nikakor ne more primerjati s kvaliteto slike in zvoka v kinodvorani. Posebej to velja za filme, ki imajo veliko posebnih učinkov in pa za filme v 3D tehniki. Ogled filma v kinu ima tako še vedno poseben čar, pa tudi poseben nivo kvalitete.

2.     Ker si zares dober film splača ogledati v kinu

Če ste na nek dober film čakali nekaj dni, tednov ali mesecev, potem si ga privoščite ogledati v kinodvorani, kjer boste na velikem platnu in ob dobrem ozvočenju v njem zares v polnosti uživali. Znesek za vstopnico se vam bo v obliki uživanja v filmu gotovo povrnil.

3.     Ker je obisk kina zabaven

Kino je včasih veljalo za enega izmed najbolj sproščujočih in zabavnih medijev. To vse bolj postaja tudi v današnjem času. V kino se gremo tako lahko nasmejati ali pa zjokati do solz, v vsakem primeru pa bo na nas to delovalo sproščujoče in katarzično. Da bo obisk kina zares zabaven, pa je seveda potrebno izbrati tudi film in žanr, ki sta vam všeč.

4.     Ker se v kinu družimo s prijatelji

Pogosto nam za prijatelje primanjkuje časa, zato je kino odličen način, da z njimi ohranjate stik. Nekatera prijateljstva se tudi začnejo v kinu, spet drugi prijatelji imajo vsaj enkrat v mesecu vnaprej določen dan za obisk kina. Tako je spoznavanje novih svetov v filmskem svetu združeno s sproščenim smehom in klepetom s prijatelji.

5.     Ker je obisk kina romantičen

Obisk kina je nedvomno romantičen, zato je kino odličen prostor za prvi, drugi ali vsak nadaljnji zmenek. Še posebej dobra izbira je v primeru prvega zmenka, saj vas ob gledanju filma ne rabi skrbeti, da bo med vama nastala neprijetna tišina. Prav tako se ob filmu lažje sprostimo, po ogledu pa imamo na pijači ali večerji vsaj eno skupno temo za pogovor. Mnogi pari se v kino odpravijo tudi takrat, ko želijo popestriti svoje družabno življenje.

6.     Ker je obisk kina nostalgičen

Kino v nas vzbuja tudi določeno nostalgijo. Ker smo se nekoliko odvadili hoditi v kino, nas zato obisk in ogled filma popelje v neke pretekle čas. Kino je tako danes že kar malo retro, to pa pomeni, da je obiskovanje kina ponovno in.

7. Ker je obisk kina idealno darilo za rojstni dan ali obletnico

Vstopnica za ogled filma je tudi odlično darilo za rojstni dan ali za obletnico. Z izbiro filma tako obdarovancu sporočite, da ste ga imeli v mislih in da ste izbrali darilo z osebno noto. Na tak način bo vaše darilo pravzaprav največ, kar lahko nekomu podarite, saj mu boste podarili svoj čas in druženje.

8. Ker si lahko v kinu brez slabe vesti privoščimo kokice in gazirano pijačo

Če doma po nekaj prigrizkih ali kozarcih coca-cole zaradi slabe vesti raje ne hodite več do hladilnika ali shrambe, pa si v kinu lahko brez slabe vesti privoščite tudi največje kokice ali kak drug prigrizek, zraven pa se pocrkljate s kozarcem gaziranega soka. Ker v kino ne greste vsak dan, je to majhna razvada, ki si jo lahko dovolite.

9. Ker lahko z obiskom kina preženete dolgčas

Gledanje filma doma v soboto zvečer zveni precej dolgočasno in samotno, povsem nekaj drugega pa je, če si film ogledate v družbi ali sami v kinu. Obisk kina je tako lahko izjemno zabavno preganjanje dolgčasa.

10. Ker se lahko s povabilom v kino nekomu tudi odkupite ali opravičite

Ste nekoga pustili na cedilu, ga razočarali ali pa mu povzročili škodo? Potem je povabilo v kino odličen način, da se opravičite in odkupite za storjena dejanja. V kinu se boste sprostili in lažje zakrpali odnos, ki ste ga s svojimi dejanji nemara poškodovali.

razlogi-za-kino
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani