Si tudi vi gledanja filmov ne predstavljate brez okusnih prigrizkov? Tokrat vam predstavljamo top 10 prigrizkov ob gledanju filmov, ki niso samo zelo okusni, ampak tudi zdravi in jih lahko jeste brez slabe vesti.
Čips je prigrizek številka ena, njegova edina slabost je maščoba in slanost. Toda, če ste tudi vi eden izmed tistih, ki se grizljanju čipsa nikakor ne želite odreči, potem je dobra alternativa zdrav čips – npr. korenčkov ali bučkin čips. Tak čips pripravimo povsem brez cvrtja. Bučke ali korenček narežemo na tanke rezine, jih po okusu posolimo in popopramo, nato pa jih 45 minut pečemo v pečici na 180 stopinj, da zlato porjavijo. Na podoben način je mogoče pripraviti tudi čips iz druge zelenjave (npr. ohrovtov čips). Tak čips lahko brez občutka krivde pojemo v neomejenih količinah.
Hrenovke ovijemo v razvaljane trakove listnatega testa in jih damo za nekaj minut v pečico. Postrežemo jih tople in po želji z raznimi omakami. Hitro in zeloooo okusno.
Da boste na svoj račun prišli tudi tisti bolj sladkosnedi, smo za vas izbrskali tale prigrizek. Banane najprej prerežemo na pol po dolgem, nato pa jih namočimo v stopljeno čokolado (lahko tudi temno ali belo). Nazadnje jih posujemo z zdrobljenimi mandlji in ohladimo v hladilniku. Banane postrežemo hladne. Za prste polizat!
Še en prigrizek za sladkosnedce: jagode operemo in v vodni kopeli stopimo čokolado (lahko tudi temno). Nato jagode (ali katero drugo čvrsto sadje) pomočimo v stopljeno čokolado in jih po okusu še okrasimo.
Idealen prigrizek ob gledanju filmov so tudi doma narejeni pita kruhki. Ti kruhki so na videz podobni tortilja čipsu, le da so bolj zdravi. Kruhke pripravimo tako, da najprej v trgovini poiščemo pita kruh, ga narežemo na trikotnike, pomočimo v oljčno olje, nato pa jih za nekaj minut popečemo v pečici. Kruhke vzamemo iz pečice, jih pustimo, da se ohladijo in jih postrežemo z doma pripravljeno omako iz majoneze, gorčice, mešanice začimb in kisle smetane (ali svežega sira).
Bruskete lahko pripravimo iz starega kruha, ki ga pokapamo z nekaj kapljic oljčnega olja, nato pa jih prekrijemo z rezinami svežega paradižnika, kozjim sirom, olivami in svežo baziliko. Bruskete lahko obložimo tudi s čim bolj eksotičnim, npr. mangom ali ananasom. Kruhke nato za par minut popečemo v pečici. Prepričani ste lahko, da bodo bruskete izginjale hitreje, kot jih boste sposobni pripravljati.
Za sadno solato uporabimo poljubno sadje, ki ga narežemo na majhne kose, nato pa jih pokapljamo z limono in limeto. Vse skupaj zmešamo s skodelico medu po okusu. Če želimo še polnejši okus, solati dodamo na fino nasekljane sveže metine liste.
Kumare narežemo na tanke sloje po dolžini in nanje nadevamo sir feta. Po okusu lahko dodamo še šunko, začinimo s poprom, soljo, ipd. Na koncu kumaro preprosto zvijemo ter jo spnemo z zobotrebcem. Japonska specialiteta na drugačen način.
Prestice poškropimo s topljeno belo ali temno čokolado, nato pa jih posujemo s pisanimi mrvicami. Lep in okusen prigrizek, s katerim bo ogled filma še slajši.
Piščančji file narežimo na majhne koščke in jih podušimo skupaj z zelenjavo po okusu. Nato vse sestavine nadevamo v tortiljo, ki jo prej na eni strani že popečemo na vroči ponvici. Na nadev povrhu položimo še drugo tortiljo, quesadilo nato obrnemo in popečemo tudi na drugi strani. Ker smo prepričani, da bodo quesadile pošlje zelo hitro, jih raje pripravite dovolj.