Top 10 nepozabnih filmov - Trailer.si

Top 10 nepozabnih filmov

Spodaj vam predstavljamo top 10 nepozabnih filmov, ki vam bodo dali misliti še dolgo potem, ko si jih boste ogledali.

1.     Fight klub/Klub golih pesti (1999)

Klub golih pesti je film o povsem običajnem, zdolgočasenem pisarniškem delavcu, ki ga igra Edward Norton. Življenjska pot glavnega lika se prekriža s karizmatičnim in skrivnostnim izdelovalcem mila, Tylerjem Durden, ki ga igra Brad Pitt. Skupaj ustvarita podzemni Klub golih pesti, ki sčasoma postaja vse pomembnejši del življenja glavnega igralca. Medtem se Nortonov lik zaplete v precej neobičajno razmerje z nemoralno in razuzdano žensko Marlo Singer.

IMDB ocena: 8,9/10

2.     Shutter Island/Zlovešči otok (2010)

Zgodba filma se odvaja v 50-ih letih prejšnjega stoletja, na zloveščem otoku, kjer stoji psihiatrična bolnišnica za zločince. Na otoku zvezni šerif Teddy raziskuje skrivnostno izginotje nevarne morilke. Vztrajnost šerifa kljub nasprotovanju zdravnikov se poplača, saj Teddy odkrije obetavno sled, ki kaže na morebitno srhljivo zaroto. Orkan in upor ujetnikov v bolnišnici Teddy-ju preprečijo, da bi lahko zapustil otok, zato je prisiljen postati del grozljive psihološke igre, ki se odvija na otoku.

IMDB ocena: 8,1/10

3.     The Jacket (2005)

Jack Stars je veteran iz zalivske vojne, ki ga po krivem obtožijo, da je zagrešil grozljiv umor in ga zaradi tega pošljejo v psihiatrično ustanovo. Jackovo življenje povsem spremenijo poskusi, ki jih v psihiatrični bolnišnici na njem opravlja zdravnik.

IMDB ocena: 7,1/10

4.     Mr. Nobody (2009)

Mali deček Nemo Nobody se pri devetih letih sreča z veliko odločitvijo, ki bo za vselej vplivala na to, v katero smer se bo odvijalo njegovo življenje. Ker se njegovi starši ločujejo, se mora mali deček odločiti, kje bo živel – z mamo ali z očetom. Izbira bo usodno usmerila potek njegovega življenja. V filmu se tako vseskozi vračamo na ta odločilni trenutek dečkove izbire. Nemo kot ostareli gospod pripoveduje svoje tri življenjske zgodbe novinarju, ki se mora na koncu odločiti, katera izmed njih je resnična in kateri dve sta zgolj plod domišljije.

IMDB ocena: 7,9/10

5.     The Thirteenth Floor/Trinajsto nadstopje (1999)

Film, ki briše mejo med resničnostjo in domišljijo. Gre za zapleten triler, kjer spremljajo vzporedne svetove in njuno trčenje v preplet norosti, umorov in prevare. Ime je film dobil po nadstropju nebotičnika, kjer tehnološki vizionar s svojim sodelavcem ustvari navidezni cvet – Los Angeles iz leta 1937. Zgodbo zaplete umor vplivnega vodje tajnega projekta in glavni osumljenec postane ravno vizionar Hall. Meja med resnico in navideznim postaja vse bolj tanka in zabrisana, zadeve pa se še dodatno zapletejo s prihodom privlačne Jane, ki trdi, da je hči umorjenega.

IMDB ocena: 7,0/10

6.     The Fountain/Fontana življenja (2006)

Zgodba o znanstveniku Tommy-ju, ki v boju z umrljivostjo in minljivostjo obupano išče medicinski izum, s katerim bi lahko rešil življenje svoje žene Izzi, ki se bori z rakom. Mu bo uspelo zmagati nad smrtjo?

IMDB ocena: 7,3/10

7.     The Truman Show/Trumanov šov (1998)

Zgodba o Trumanu – prodajalcu zavarovanj, čigar življenje na prvi izgled zgleda kot povsem običajno življenje. Toda Truman vse bolj sluti, da nekaj ni vredu. V njegovem svetu ni nasilja, ni solz, ni sarkazma ali cinizma – celotno življenje je videti kot velika odrska kulisa. Se bodo njegovi sumi, da nekaj ni vredu, potrdili, ali pa bo življenje teklo naprej kot doslej?

IMDB ocena: 8,1/10

8.     The Matrix/Matrica (1999)

Vse je matrica. Vse so sanje, iz katerih se ljudje brez pomoči ne moremo zbuditi. Film govori o računalniškem hekerju po imenu Neo, ki svoje celo življenje posveti iskanju resničnega sveta. Na poti sreča privlačno Trinity in skrivnostnega Morfeja, ki velja za najnevarnejšega moža na svetu. Z njuno pomočjo Neo spozna resnični svet in se v boju z nevarnimi agenti bori zoper sile zla, ki upravljajo z  njim.

IMDB ocena: 8,7/10

9.     The Bothersome Man (2006)

V čudno mesto, kjer vsi, brez kakega posebnega razloga, izgledajo povsem zadovoljni s svojimi življenji, prispe tujec, ki opazi, da prebivalci mesta nimajo nobenih težav zato, ker nimajo nobenih čustev. S svojimi vprašanji povzroči mnogo težav in nevšečnosti. The Bothersome Man je film o izbiri in mejah, ki si jih postavimo sami sebi, s tem, ko brez vprašanj sledimo nekim pravilom.

IMDB ocena:7,4/10

10. Memento (2000)

Film govori o človeku, ki ima težave s kratkoročno izgubo spomina. Ker mu umorijo ženo, ustvari zapleten sistem, s katerim si pomaga zapomniti pomembne podatke in dokaze, ki bi mu nemara pomagali odkriti, kdo je ženin morilec. Mu bo uspelo najti pravega krivca?

IMDB ocena: 8,5/10

nepozabni filmi
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani