Top 10 komedij - Trailer.si

Top 10 komedij

Včasih se prileže ob dobrem filmu samo sprostiti in do solz nasmejati. In kaj nas nasmeji bolj iskreno kakor dobra komedija? Komedij je seveda več vrst, med njimi največkrat posegamo po romantičnih, akcijskih in tudi po komedijah z elementi grozljivke. Ko boste naslednjič potrebovali film, zaradi katerega vas bodo bolele trebušne mišice, si oglejte spodnji seznam top 10 komedij vseh časov in mogoče na njem najdete komedijo po svoji meri.

10. Sisters (Sestri)

Film Sestri je ena izmed tistih komedij, ki vas bo brez dvoma spravila v smeh. Ko se sestri Maura in Kate vrneta v domače mesto ugotovita, da sta starša brez njune vednosti prodala hišo, v kateri sta odraščali. Odločita se, da se bosta od svojega nekdanjega doma poslovili z zabavo v stilu srednješolskih žurov.

IMDB ocena: 6,6/10

9. 3 Idiots (trije idioti)

Zgodba govori o dveh prijateljih, ki iščeta svojega prijatelja, ki ga nista videla že dolgo časa. Pri tem se vrnemo v čas srednje šole in spominov na prijatelja, ki ju je spodbujal, da sta začela razmišljati izven ustaljenih okvirjev.

IMDB ocena: 8,5/10

8. Krampus (Parkelj)

Mladi Max se odpove radosti božiča in prazničnemu duhu, saj v družini vladajo spori in razprtije. S tem pa obudi zlobnega Parklja, ki ima namen sprto družino kaznovati na razne krute načine. V komični grozljivki skuša Max družinske člane prepričati, da se morajo pobotati in se s skupnimi močmi zoperstaviti zlobnemu Parklju, toda ta si ne pusti prekrižati svojih načrtov.

IMDB ocena: 6,9/10

7. Alfie (Alfie)

Romantična komedija o klišejskem zapeljivcu Alfieju, kateremu se življenje zaradi njegovih neodgovornih odločitev zasuče v povsem drugo smer, kot je načrtoval sam.

IMDB ocena: 6,2/10

6. Love Actually (Pravzaprav ljubezen)

Ena izmed najbolj gledanih in priljubljenih romantičnih komedij vseh časov govori o življenjskih zgodbah 8 zelo različnih parov ter o življenjskih preizkušnjah in ovirah, s katerimi se srečujejo na svojih poteh. Zgodba je postavljena v predbožični čas, v London.

IMDB ocena: 7,7/10

5. Some Like it Hot (Nekateri so za vroče)

Legendarna komedija z Marilyn Monroe, v kateri se dva glasbenika na begu pred čikaško mafijo preoblečeta v ženski in se pridružita dekliškemu orkestru na gostovanju. Na poti se zgodi veliko smešnih pripetljajev, eden izmed obeh glasbenikov pa se celo zaljubi v zapeljivo pevko ansambla, ki jo igra Marilyn.

IMDB ocena 8,3/10

4. Roman Holiday (Rimske počitnice)

Romantična komedija o zdolgočaseni princesi, ki pobegne svojim varuhom in se v Rimu zaljubi v ameriškega novinarja.

IMDB ocena: 8,1/10

3. Monty Python and the Holy Grail (Monthy Pyton in sveti gral)

Pustolovska komedija govori zgodbo kralja Arthurja in njegovih vitezov, ki se odpravijo iskati sveti gral. Na poti naletijo na mnoge smešne in zabavne ovire.

IMDB ocena: 8,3/10

2. Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (Amélie)

V francoski romantični komediji spremljamo naivno in nedolžno dekle Amélie v Parizu, ki želi pomagati tistim okoli nje, ki so pomoči potrebni. Na tej poti odkrije marsikaj, tudi ljubezen.

IMDB ocena: 8,4/10

1.The Great Dictator (Veliki diktator)

Kultna komedija s Charlie Chaplinom iz leta 1940. V filmu želi diktator Adenoid Hynkel razširiti meje svojega imperija, medtem ko skuša reven židovski brivec ubežati preganjanju njegovega režima. Komična, a tudi žalostna zgodba.

IMDB ocena: 8,5/10

komedije
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani