Top 10 filmov za vroče poletne večere - Trailer.si

Top 10 filmov za vroče poletne večere

Poletni večeri so dolgi, topli, ležerni in več kot odlični za ogled dobrega filma. Pa se tudi vam kdaj zgodi, da ne veste, kateri film bi si ogledali? Ker so filmi daljši kakor serije in nanizanke, si želimo ogledati le dobre filme, saj so filmi daljši in nam vzamejo več časa. Ker pa je poletje tudi čas počitnic, si marsikdo izmed nas lažje vzame kakšen večer za film. Poletni večeri so primerni za poletne filme in pa za takšne, ki poletje nosijo v svoji zgodbi. Nekateri izmed tovrstnih filmov so skozi leta postali kar kultni, drugi pa veljajo za klasike, ko gre za poletne filme. Ker je v filmski zgodovini kar nekaj odličnih poletnih filmov, smo tokrat pripravili seznam nekaterih, ki so s svojo zgodbo, izjemno igralsko zasedbo ali odigranimi vlogami na nas zares pustili vtis. Nekateri izmed njih pa v svoji zgodbi nosijo tudi vonj po poletju. Izbira top 10 filmov ni bila lahka, saj je takšnih filmov, ki so primerni za poletne večere, kar nekaj.  Morda bo kateri izmed njih naredil poletne večere nepozabne tudi za vas.

1.     Stealing Beauty/ Plešem sama (1996)

Glavno junakinjo, 19-letno Lucy, v filmu upodobi Liv Tyler, ki s svojo čutnostjo in nežnostjo odlično odigra svojo vlogo. Lucy oče po smrti mame pošlje na deželo, v italijansko Toskano, k družinskim prijateljem. Da bi jo pregovoril v potovanje, pripravi izgovor, da bo tam mamin prijatelj naslikal njen portret. V resnici oče želi, da bi Lucy imela teden počitnic. Na deželi pa se Lucy sreča s svojo otroško ljubeznijo, ki je ni videla štiri leta. Film tako spregovori o prvi ljubezni, izgubi nedolžnosti, mladostnih čustvih in senzualnosti.

IMDB ocena: 6,6/10

2.     My Summer of Love/ Moje leto ljubezni (2004)

Zgodba o Moni, ki živi duhovno življenje s spreobrnjenim bratom, po imenu Phil, ki je bil nekdaj kaznjenec. Phil želi njun odnos spremeniti v pravo zatočišče in raj za vse, ki želijo živeti duhovno in iščejo vero v življenju. Mona navzven sicer deluje precej nedostopno, v resnici pa je pametno dekle, ki v življenju išče več kot le rutino in običajno. Zaradi tega predstavlja pravo nasprotje razvajeni Tamsin, ki je pravi odraz elitne izobrazbe in visokega življenjskega sloga.

IMDB ocena: 6,8/10

3.     Y tu mamá también/ Jaz pa tebi mamo (2001)

Gre za mehiški film, ki je bil nagrajen s številnimi nagradami in zvenečimi nominacijami. Zgodba filma govori o dveh odraščajočih fantih, ki ju razganjajo hormoni. Po naključju se poleti na obalo odpravita skupaj s privlačno in fatalno žensko, ki je okoli 10 let starejša od njiju. Ta se kmalu začne poigravati z njima in jima križati načrte.

IMDB ocena: 7,7/10

4.     (500) Days Of Summer/ 500 dni s Summer (2009)

Gre za ameriško romantično komedijo z izjemno igralsko zasedbo – v glavnih vlogah sta tako Joseph Gordon-Levitt in Zooey Deschanel. Film govori zgodbo glavnega junaka in prikazuje njegove spomine na neuspelo ljubezensko zvezo. Zgodba poteka nelinearno, zato mora gledalec aktivno povezovati raztresene koščke ugaslega razmerja.

IMDB ocena: 7,8/10

5.     Vicky Cristina Barcelona/ Ljubezen v Barceloni (2008)

Film prikazuje poletje v polnem razmahu, saj spremljamo zgodbo in dogodivščine dveh prijateljic, ki se odločita, da bosta poletne počitnice preživeli v Španiji. Ena izmed njiju ima urejeno življenje in se o vsem odloča racionalno, druga pa je bolj spontana in se v življenju prepušča toku. Vse se spremeni, ko se obe prijateljici zaljubita v istega, karizmatičnega slikarja, ljubezenski trikotnik pa dodatno zaplete slikarjeva bivša žena, s katero sta imela strastno vezo, v kateri pa ostaja marsikaj odprtega in nerazrešenega.

IMDB ocena: 7,2/10

6.     Blue Jasmine/Otožna Jasmine (2013)

Film prikazuje na videz popolno življenje lepe Jasmine, ki živi v bogastvu in razkošju, kar ji omogoča njen bogat mož. Njeno uživaško brezdelje pa prekine nepričakovana ločitev, zaradi katere Jasmine v maščevanju razkrinka finančne goljufije njenega moža. To moža spravi v zapor, Jasmine pa ostane brez prebite pare. To jo prisili, da se odpravi živeti k sestri, v njeno majhno stanovanje, da bi svoje življenje začela znova. Brez pravega občutka za resnično življenje in zanikanje njene situacije, jo pripeljeta do še novih laži ter prevar. Vse to načne njeno duševno zdravje.

IMDB ocena: 7,3/10

7.     Juno (2007)

Juno je drama, v kateri spremljamo 16-letno dekle, ki je čez noč soočena z posledico nepremišljenega dogodka – s svojo nosečnostjo. Glede na svojo starost, se odloči poiskati svojemu še nerojenemu otroku starše, ki bi ga posvojili, ko se bo rodil. Njeno odločitev  omaja mnenje otrokovega očeta, kmalu pa vanjo začne dvomiti tudi Juno sama.

IMDB ocena: 7,5/10

8.     Jebiga (2000)

Jebiga je slovenski celovečerni film, v katerem spremljamo pet mladih moških, ki so brez službe in večino svojega časa preživijo skupaj v lokalnem baru. Njihovi dnevi potekajo tako, da skušajo ugotoviti, koliko piva lahko spijejo brez, da bi zanj tudi plačali. Kultni slovenski »zadetkarski« film.

IMDB ocena: 7,2/10

9.     Dazed and Confused/ Zadeti in zmedeni (1993)

Film je pravi portret najstniške generacije iz 70-ih let, ki danes velja za pravi kultni film in nekakšen dokument nekega drugega časa. V filmu spremljamo skupino najstnikov, ki se na zadnji šolski dan zabava ob travi, pivu in poslušanju glasbe. Poti se jim prekrižajo na brucovanju, pivski zabavi in v biljardnici.

IMDB ocena: 7,7/10

10.Pulp Fiction/ Šund (1994)

Kultni Tarantinov film, v katerem spremljamo kronološko povsem pomešane zgodbe ter pripetljaje, ki se odvijajo v kriminalnem podzemlju mesta Los Angeles. V filmu različne zgodbe povežejo usode boksarja, plačanih morilcev Vincenta in Julesa ter žene gangsterja.

IMDB ocena: 8,9/10

filmi za poletne večere
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani