Top 10 filmov za Valentinovo - Trailer.si

Top 10 filmov za Valentinovo

Valentinovo je praznik vseh zaljubljencev, ki je namenjen preživljanju časa s svojimi najdražjimi. Zaljubljenci na ta dan počnejo različne stvari, gotovo pa je odlična ideja za preživljanje romantičnega časa v dvoje tudi ogled pravega filma za Valentinovo. Verjetno je večina sita do skrajnosti “pocukranih” in obrabljenih ljubezenskih zgodb, pri katerih vemo, kako se bodo končale že, ko začnemo z ogledom filma. Da bi svojo ljubljeno ali ljubljenega zares očarali, morate zato izbrati tudi pravi film – ljubezenski seveda, toda mora biti tudi edinstven, z dobro zgodbo, ki navdihuje, lahko pa posežete tudi po kakšni dobri romantični komediji. Ker vemo, da je v množici filmov pogosto težko izbrati pravega, vam spodaj predstavljamo naš izbor top 10 filmov za Valentinovo, s katerimi na dan zaljubljencev gotovo ne morete zgrešiti. V izboru so tako lahkotnejše romantične komedije kakor tudi bolj življenjsko pretresljive ljubezenske zgodbe, tako da vsakdo lahko najde najboljši film zase.

10.     Crazy, Stupid, Love/ Ta nora ljubezen (2011)

Na videz se zdi življenje glavnega lika Cala povsem srečno in zadovoljno, v to pa nepričakovano poseže ženina želja po ločitvi. Cala zahtevek za ločitev močno prizadene, zato svojo žalost utaplja v alkoholu. V tem stanju se spozna s spretnim osvajalcem ženskih src, po imenu Jacob. Ta se odloči, da bo Cala poučil o modi in mu zaupal vse trike dvorjenja, da bi se tako ponovno vrnil v lov za ženskami. Romantične afere pa Cala samo še utrdijo v upanju v resnično ljubezen.

IMDB ocena: 7,4/10

9. A Lot Like Love/ Več kot ljubezen (2005)

Oliver in Emily sta fant in dekle pri 20-ih, ki sta si med seboj različna kot dan in noč. Oliver je zadržan fant, Emily pa svobodomiselno in spontano dekle. Njuno prvo srečanje pa je nepričakovano in zelo strastno. V naslednjih letih se par večkrat sreča in čeprav gresta vsak svojo pot, se ne moreta pozabiti. Nekaj neopisljivega ju vedno znova vleče skupaj. Se nasprotja zares privlačijo ali pa bosta ostala zgolj prijatelja?

IMDB ocena: 6,6/10

8. About Time/ Skozi čas (2013)

21-letnemu Timu oče nekega dne zaupa, da lahko moški v njihovi družini potujejo skozi čas. Ko tako Tim nekega dne spozna prikupno ter simpatično dekle Mary, se lahko s svojo sposobnostjo potovanja v času vrača v preteklost in vedno znova popravlja zabavne nesreče, ki se mu dogajajo, ko ji skuša dvoriti. Tako mu uspe osvojiti njeno srce. Pri enem izmed potovanj v preteklost, pa Timu po nesreči uspe zbrisati vse spomine Mary nanj in na njuno poznanstvo. Tim se odloči, da bo znova, toda tokrat brez goljufanja in potovanj skozi čas, osvojil Maryjino srce.

IMDB ocena:7,8/10

7. The Fault in Our Stars/ Krive so zvezde (2014)

Premetena in simpatična najstnica Hazel se že vse od svojega rojstva sooča z raznimi boleznimi, njeno usodo pa dokončno zapečati diagnoza, da trpi za neozdravljivim rakom na pljučih. Ko na srečanju z drugimi bolniki spozna samozavestnega Augusta, ki je zaradi rakavega obolenja izgubil nogo, se med njima začne spletati tesna vez, ki počasi preraste v neizmerno in življenjsko pomembno ljubezen. Kljub neodložljivi smrt tako mladi sorodni duši spoznata prave lepote življenja in občutita brezmejno ljubezen.

IMDB ocena: 7,9/10

6. How To Be Single/Razgibano življenje samskih (2016)

Film How To Be Single se ukvarja z vprašanjem: Kako biti samski in srečen? Prijateljici Alice in Robin vsak večer življenje zajemata z veliko žlico in se zabavata na divjih zabavah v New Yorku. Čeprav se dekleti noro zabavata, pa Alice sčasoma ugotovi, da si vendarle želi resnejšo zvezo z moškim. Kot prava izbira se zdi natakar Tom, za katerega pa se izkaže, da namerno živi srečno samsko življenje. Toda tudi Tom od trenutka do trenutka podvomi v srečno samskost in se sooča z dilemo prave ljubezni.

5. Fifty Shades of Black/ Petdeset odtenkov črne (2016)

Komična romantična komedija Petdeset odtenkov črne je parodija na knjižno uspešnico 50 odtenkov sive, v kateri neizkušena in naivna študentka Hannah med opravljanjem intervjuja spozna premožnega in privlačnega Christiana. Ta se za svoj uspeh lahko zahvali samo sreči in ne svoji pameti. Christian je nepoboljšljivi zapeljivec, ki ve, kako očarati in osvojiti žensko. Ko se odloči, da bo zapeljal Hannah, pa kmalu presenečen ugotovi, da na videz nedolžno dekle v sebi skriva marsikatero presenečenje.

4. One Day/ En dan (2011)

V filmu En dan srečamo nenavadno razmerje med ambiciozno Emmo in sanjaškim Dexterjem. Kljub temu, da njuno srednješolsko flirtanje ne obrodi ljubezenskega razmerja, se odločita, da bosta kljub temu ostala prijatelja za vse življenje. Tako se skozi leta redno srečujeta in iz svojih pogovorov ter druženj črpata navdih in pogum za soočenja s tragičnimi presenečenji ter težavami na njunih življenjskih poteh.

IMDB ocena: 7,0/10

3. The Book of Life/ Knjiga življenja (2014)

V tej animirani pustolovščini, z zelo posebnim vizualnim stilom, se srečamo z zgodbo mladega bikoborca Manila, ki se, bolj kakor z borbo in biki, ukvarja predvsem z dvorjenjem ter prepevanjem serenad svoji ljubljeni. Film je poln likov in simbolov iz srednjeveških mehiških legend ter nas uči, da nikoli ne smemo pozabiti svoje preteklosti, a vanjo ne smemo ostati zazrti, saj je najpomembnejša naša prihodnost.

IMDB ocena: 7,3/10

2.     Seven Pounds/ Sedem duš (2008)

Ben Thomas je moški z mučno skrivnostjo, ki se na poti do odrešitve odloči spremeniti življenja 7 popolnih neznancev na bolje. Ko začne svoj načrt uresničevati, mu plane prekriža neznanka, v katero se povsem nepričakovano zaljubi. Film prikazuje zgodbo o ljubezni, življenju in smrti, odpuščanju in obžalovanju, o prijateljstvih in tujstvu ter o iskanju odrešitve.

IMDB ocena: 7,7/10

1.     Carol (2015)

Film Carol je zgodba o neizbežni ljubezni med mlado Thereso in bogato, starejšo žensko Carol. Film se odvija v 50-ih letih prejšnjega stoletja, kjer se njuna prava ljubezen sooča s predsodki in socialnimi razlikami v družbi. Theresa dela kot blagajničarka v eni izmed newyorških veleblagovnic, kjer spozna zapeljivo in premožno Carol. Ta je nesrečna v svojem zakonu brez ljubezni in že ob prvem srečanju s Thereso začuti iskro. Prijateljstvo med njima se počasi spremeni v iskreno ljubezen, vanjo pa kruto poseže Carolin ljubosumni mož, ki v dramo vplete tudi njuno hčerko.

IMDB ocena: 7,6/10

filmi-za-valentinovo
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani