Top 10 filmov za novo leto - Trailer.si

Top 10 filmov za novo leto

Novoletni večer lahko preživimo na 1001 način – zakaj ga ne bi preživeli ob gledanju dobrega filma? Nekateri filmi so skozi leta obveljali za prave novoletne klasike, spet drugi so filmi z ganljivo zgodbo, ki se nas v prazničnem času nemara dotakne še globlje. Predstavljamo vam torej izbor top 10 filmov za novo leto, s katerimi si lahko krajšate najdaljšo noč v letu.

10. Hugo (Hugo)

Film Martina Scorsese iz leta 2011 predstavlja popotovanje v čudoviti in zasneženi Pariz iz 30-ih let prejšnjega stoletja. V filmu pametni in mlad fant – sirota, po imenu Hugo, živi v uri glavne železniške postaje. Zgodba prikazuje mnoge zaplete in razplete njegove življenjske pustolovščine in je primerna za vso družino.

IMDB ocena: 7,6/10

9. Pisma Sv. Nikolaju (Letters to St. Nicolai)

Romantična božično-novoletna drama slovenskega režiserja Mitje Okorna iz leta 2011 govori o iskanju popolne ljubezni in romantike. Film se dogaja v predbožični Varšavi na Poljskem, kjer naključni posamezniki s svojimi življenjskimi zgodbami skupaj tkejo celovito filmsko pripoved. Nekakšna poljska verzija znanega filma Love Actually.

IMDB ocena: 7,4/10

8. Trilogija Gospodar prstanov (Lord of the Ringd Trilogy)

Pravljična avantura iz let 2001-2003 nas popelje v magično deželo hobitov in drugih čudežnih bitij. Zgodba spremlja Froda in prijatelja Pippina ter Sama, ki se podajo na nevarno in dolgo pot do Sauronove dežele. To je namreč edini kraj na svetu, kjer je možno uničiti prstan, ki grozi obstoju celega sveta. Z modrostjo jih na poti vodi Gandalf Sivi. Film je primeren za najmlajše in tudi malo večje.

IMDB ocena: 8,8/10 (1. del), 8,7/10 (2. del) in 8,9 (3. del)

7. Za dežjem posije sonce (Silver Linings Playbook)

Realistična komedija iz leta 2012 je zgodba o dveh na svojstven način čudnih posameznik, ki med sabo stketa prav posebne vezi. Film je prejel kar 8 nominacij za oskarja, pohvali pa se lahko tudi z izjemno igralsko zasedbo (Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Chris Tucker, Jennifer Lawrence).

IMDB ocena: 7,8/10

6. Ljubezen (Amour)

Film iz leta 2012 govori o tem, da življenje ni vselej rožnato, a ga je z ljubeznijo mogoče vedno polepšati. Realistična zgodba o ostarelem akademskem paru iz Pariza, ki skupaj preživljata svojo jesen življenja. Ko žena Ann zboli za težko bolezen, zgodba prikazuje, kako se s tem skupaj soočata. Resničen film, ki vas gotovo ne bo pustil hladnih.

IMDB ocena: 7,9/10

5. Silvestrovo v New Yorku (New Year’s Eve)

Romantična komedija iz leta 2011 predstavlja življenja več parov in samskih posameznikov v New Yorku in preplet njihovih življenjskih zgodb v času novega leta.

IMDB ocena: 5,6/10

4. Batman se vrača (Batman Returns)

Kultna filmska klasika iz leta 1992 govori o Batmanu – človeku netopirju, ki edini lahko mesto Gotham reši pred skorumpiranim poslovnežem in zlobnim pingvinom.

IMDB ocena: 7,0/10

3. Polnoč v Parizu (Midnight in Paris)

Woody Allen nas v svojem filmu iz leta 2011 popelje na nostalgično popotovanje po Parizu. Mladi pisatelj se s svojo zaročenko in njenimi starši odpravi v Pariz, kjer želi skupaj z njo preživeti nepozabne romantične trenutke. Njegovi nočni sprehodi po Parizu pa kmalu povzročijo povsem nepričakovan zaplet.

IMDB ocena: 7,7/10

2. Lov (Jagten)

Realistična drama, ki govori o tragični zgodbi vzgojitelja Lucasa, katerega majhna deklica Klara iz njegovega razreda po krivem obtoži spolne zlorabe. Film prikazuje, kako lahko laž majhne deklice vpliva in uniči življenje. Pretresljiva zgodba o moralnih dvomih, zaupanju, ponovnem vklapljanju v družbo in nedolžnem človeku, kateremu nihče ne verjame. Prikaz tematike zlorab iz drugačnega zornega kota.

IMDB ocena: 8,3/10

1. Prijatelja (The Intouchables)

Film iz leta 2011 govori zgodbo bogatega tetraplegika Phillippa, ki išče novo negovalko oziroma negovalca. Na razgovor se prijavi mnogo različnih kvalificiranih posameznikov, med katerimi pa izstopa zgolj eden – Driss. Ker štrli iz povprečja, ga Phillipp zaposli, na platnu pa lahko občudujemo ganljivo zgodbo o prijateljstvu ter mnoge zaplete, pustolovščine in vragolije, ki jih doživita skupaj.

IMDB ocena: 8,6/10

novo leto filmi top 10
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani