Top 10 filmov za božični večer - Trailer.si

Top 10 filmov za božični večer

Božični večer je nekaj posebnega. Običajno gre za večer, ki ga preživimo v krogu družine in drugih najbližjih ljudi. Ta večer skoraj gotovo ne mine brez katerega izmed (legendarnih) božičnih filmov, ki so skozi leta postali že prav posebna filmska zvrst. Božični filmi običajno govorijo moralno zgodbo, v njih so glavni igralci pogosto junaki, zgodba pa predstavlja boj med dobrim in zlim. Spodaj vam predstavljamo izbor 10 top filmov za božični večer, brez katerih božič tudi letos ne bo popoln.

10. Božična zgodba (A Christmas Story)

Gre za film iz leta 1983, ki si ga moramo ogledati vsaj enkrat v življenju. Film je nostalgičen prikaz tega, kaj naj bi božič v resnici bil. Zgodba govori o fantovem nepozabnem epskem iskanju puške Red Ryder. Brez dvoma ena izmed najbolj brezčasnih božičnih klasik.

IMDB ocena: 8,1/10

9. Čudovito življenje (It’s a Wonderful Life)

Film iz leta 1946 je bil nominiran za kar 5 oskarjev. Zgodba govori o depresiji, samomoru, pa tudi družini, prijateljih in resnični ljubezni do življenja. V filmu angel pomaga sočutnemu, a nesrečnemu poslovnežu, s tem, da mu pokaže, kakšno bi bilo življenje, če nikoli ne bi obstajal.

IMDB ocena: 8,6/10

8. Predbožična mora (The Nightmare Before Christmas)

Film iz leta 1993 govori o kralju buč mesta Halloween, Jacku Skellington, ki ugrabi Božička in skuša zavladati božiču. Gre za prvi celovečerni filmi, ki je narejen v stop-motion animaciji. Vredno ogleda.

IMDB ocena: 8,0/10

7. Čudež na 34. ulici (Miracle on 34th Street)

Film iz leta 1947, po ogledu katerega boste gotovo začeli verjeti v to, da Božiček zares obstaja. Nekoliko žalostna in mračna zgodba o tem, kako mora glavni igralec, ki trdi da je Božiček, dokazati, da ni izgubil pameti.

IMDB ocena: 7,9/10

6. Grinch (How the Grinch Stole Christmas)

Zgodba filma iz leta 2000 govori o Grinchu – zelenemu bitju, ki želi mestu Kdolsko ukrasti Božič. V ta namen pokrade vsa darila in okraske. Preden se zdani, pa tudi Grinch začuti, kaj pomeni božični duh.

IMDB ocena: 6,0/10

5. Sam doma (Home Alone)

Sam doma (1990) in vsa nadaljevanja tega kultnega filma, so prave božične klasike, v katerem družina doma po nesreči pozabi na 8-letnega fantka, ta pa mora dom zaščititi pred dvema vlomilcema.

IMDB ocena: 7,4/10

4. Polarni vlak (The Polar Express)

Polarni vlak (2004) je zgodba o dečku, ki še vedno verjame v Božička in je povabljen na nepozabno vožnjo s Polarnim vlakom na severni pol. Čudežna božična pustolovščina združuje klasično pravljico, pa tudi globoka spoznanja o prijateljstvu, ljubezni, pogumu in božičnem duhu.

IMDB ocena: 6,6/10

3. Arthur Božiček (Arthur Christmas)

Animirana pustolovščina iz leta 2011, v kateri Božičkovega nerodnega sina Arthurja pošljejo na božično misijo, da v manj kakor dveh urah dostavi darilo, ki so ga pomotoma založili.

IMDB ocena: 7,1/10

2. Škrat (Elf)

Škrat (2003) je sproščujoča komedija, ki je primerna za vso družino. Človek, ki je bil na severnem polu vzgojen kot škrat, je poslan v ZDA, da poišče svojo pravo identiteto.

IMDB ocena: 6,9/10

1. Pravzaprav ljubezen (Love Actually)

V filmu iz leta 2003 zgodba prikazuje, kako se ljubezen pravzaprav nahaja povsod okoli nas. Čustveno nabita in romantična zgodba, v kateri se posrečeno prepletajo življenjske ljubezenske  zgodbe glavnih igralcev.

IMDB ocena: 7,7/10

top 10 bozicni filmi
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani