Razkrivamo: Vodič po Gorskem zdravniku - Trailer.si

Razkrivamo: Vodič po Gorskem zdravniku

»Daj, a bova danes zvečer gledali tega Gorskega zdravnika?« sem pred tremi meseci predlagala mami, potem ko sem se spomnila, da sem nekoč to nadaljevanko že ujela na nemški televiziji. Kar se je sprva začelo kot nedolžna zabava ob ugibanju diagnoz (in mojem zmagovitem kričanju na televizor, ko sem dvakrat zapored pravilno ugotovila, kaj muči paciente), se je nadaljevalo v redno druženje pred zaslonom in skoraj religiozno spremljanje alpskih peripetij, pri čemer se je hitro izkazalo, da v tem še zdaleč nisva sami.
Za vse tiste, ki ne razumete povsem, kaj nas vleče pred televizijske sprejemnike, sem pripravila krajši vodič po vsem, kar dela dr. Martina Gruberja tako neustavljivo privlačnega za vse gledalke in gledalce.

1. Brezmejna predanost. Ne glede na to, kako hude bolezenske težave imajo njegovi bolniki, bo vztrajal, dokler ne najde ustrezne rešitve. Če jih poleg tega tarejo še družinski ali ljubezenski problemi, bo uredil tudi to. Bolnikom prisluhne in jim stoji ob strani.

2. Zgled. Je previden voznik, saj vedno vozi s slušalkami za prostoročno telefoniranje. Poprime za vsako delo: če mora pomagati na domači njivi, bo pomagal, čeprav jo bo kar hitro ucvrl, ker bo moral posredovati pri nujnem medicinskem primeru.

3. Sodoben oče. Je oče najstniške hčerke, za katero je bil večino njenega življenja prepričan, da je njegova nečakinja. Z bratom si zdaj delita starševstvo, občasno jima na pomoč priskoči tudi njuna mama. (Ki v resnici drži celo družino skupaj, medtem ko brata rešujeta vsak svoje ljubezenske težave.)

4. Razorožujoč nasmeh. V 9 sezonah, ki so bile posnete in ki jih bomo v Sloveniji v kratkem, smrk smrk, pogledali do konca, smo z dr. Gruberjem prestali že marsikatero krizo, nekatere so bile hujše, nekatere malo manj, pa vendar smo se vedno lahko zanesli na vsestranskega zdravnika, da bo na koncu vse v redu in da se bo lahko na koncu epizode zadovoljno zazrl v bližnje alpske vršace.

5. Alpe, te prečudovite Alpe. Nadaljevanka se odvija v resnično idilični in pravljični avstrijski pokrajini Wilder Kaiser, ki ponuja veliko možnosti za (ne)aktivno preživljanje prostega časa, saj je obisk lokacij, kjer snemajo Gorskega zdravnika, le kapljica v ocean v primerjavi z vsem, kar še lahko počnete v teh alpskih vasicah.

6. Nesrečno ljubezensko življenje. Saj veste, da ne bi tako uživali, če bi bil srečen v ljubezni, in da bi nam bilo brez te drame kar malo dolgčas.

7. Ta točka govori sama zase: legendarni zeleni mercedes, s katerimi se gorski zdravnik redno vozi med domačo kmetijo, ambulanto in bolnišnico v sosednjem kraju.

Avtorica: B. B.

gorski zdravnik
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani