Razkrivamo Veliko potezo – The Big Short - Trailer.si

Razkrivamo Veliko potezo – The Big Short

14.01.2016

Ekipa portala Trailer.si si je predpremierno ogledala dolgo pričakovan film Velika poteza – The Big Short, ki ima med drugim tudi 4 nominacije za zlati globus. Film je posnet po resničnih dogodkih in je kombinacija klasičnega filma in dokumentarnega filma. Film daje vtis, da je posnet na naraven način brez velikih obdelav, dodanih stranskih učinkov, s čimer izraža pristnost. Režiser Adam McKay je vsekakor izbral inovativen pristop filmskega oblikovanja in pripovedovanja. Piko na i pa so seveda dali zvezniki kot so Steve Carell, Christian Bale, Ryan Gosling in Brad Pitt. Film je resda dolg nekaj več kot dve uri, vendar čas ob zanimivi vsebini, nenehnemu dogajanju prehitro mine.

Film je vreden ogleda in ga priporočamo vsem, saj se na nek način dotika vseh nas. Film se glede na »občutljivo« tematiko, vseeno na kar duhovit način poglobi v skrivnosti svetovne gospodarske krize, ki smo jo, jo še čutimo tudi v Sloveniji. Za film bi lahko rekli, da je poučen, saj na način, primeren tudi za finančne laike, predstavi finančno izrazoslovje, ki je potrebno za razumevanje zloma nepremičninskega trga.

Vsi poznamo okvirno zgodbo za nastanek krize toda vseeno jo je strašljivo videti v besedi in sliki, skozi oči bankirjev, predvsem tistih, ki so zanjo vedeli veliko prej, opozarjali nanjo, doživeli posmeh in na koncu zaradi neumnosti številnih tudi mastno zaslužili.

Film vsebuje zanimive vložke, ki so jih prispevale znane osebnosti ter grozljivo statistiko posledic te bančne igre. Film ne olepšuje situacije, odpira oči in na nekoliko sarkastičen način predstavi drznost, nepremišljenost, neumnost in neodgovornost ameriških bankirjev. Ob filmu se vsakdo zamisli nad izrazito pohlepnostjo in brezčutnostjo posameznikov in skupin.

Kje so meje in ali sploh so, kako lahko denar in priložnost vplivata na človeka in popolnoma spremenita življenje? Kako ima lahko kriza tako razsežnost in zakaj? Oglejte si film in si odgovorite na vsa zastavljena vprašanja, ne bo vam žal.

Film bo na sporedu v kinematografih od 21. 1. 2016.

Trailer
VELIKA POTEZA (The Big Short) - 21.1.2016
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani