Razkrivamo Prehod – The Rift - Trailer.si

Razkrivamo Prehod – The Rift

23.03.2016

Na slovenska platna konec aprila prihaja srbski znanstvenofantastični film Prehod (The Rift), v katerem osrednjo vlogo igra slovenska igralka Katarina Čas. V napetem trilerju agentka Liz Waid (Katarina Čas) s težavo preboleva smrt svojega sina, njeno žalost pa prekine operacija, na kateri naj bi skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavarovali ameriški vojni satelit, ki je padel v Srbiji. Misija, ki naj bi potekala povsem rutinsko, se začne zapletati, ko ekipa agentov satelita na odročni lokaciji ne najde, edina sled, ki je ostala za njim, pa jih pripelje na rob grozljivega in nepričakovanega odkritja. Delček za delček film razkriva srhljivo resnico, na vrata pa grozljivo trka bližajoča se apokalipsa.

Da bomo na razburljiv film lažje počakali, vam razkrivamo intervju s slovensko igralko Katarino Čas, ki se lahko pohvali z več odmevnimi vlogami, med najbolj znani pa sodita vlogi v filmih Čuvaj (The Guard) in Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street).

Intervju s Katarino čas o filmu Prehod – The Rift

Kako bi opisali sodelovanje z režiserjem filma Dejanom Zečevićem?

Čeprav z Zečevićem predhodno nisem sodelovala, sem vedela, da je dober režiser. Ko sem ga osebno spoznala, sem bila nad njim še toliko bolj navdušena. Sodelovanje je bilo odlično, veliko sva se pogovarjala o scenariju in filmu. Res je bilo v užitek delati z njim, saj točno ve, kaj želi in se zaveda, da je dialog med igralci in režiserjem bistven. Med nami je vladala super sinergija in lahko rečem, da smo postali dobri prijatelji.

Ste se težko poistovetili z vašim likom?

Liz Waid je zelo kompleksna oseba. Ker je v življenju doživela res veliko, v njej kar vre od emocij. Ne želim vam izdati preveč, a lahko rečem, da se mi ni bilo težko vživeti v vlogo. Komaj sem čakala na ta vrtiljak čustev, ki mi je predstavljal pravi izziv. Sicer pa samo snemanje ni bilo enostavno. Veliko prizorov smo snemali ponoči, bilo je izjemno hladno, za povrh pa sem si še zlomila nogo. Kljub vsemu smo snemanje uspešno zaključili.

Kakšno je vaše mnenje o žanrskih filmih na področju bivše Jugoslavije, saj se grozljivke in ZF-filmi pri nas ne snemajo prav pogosto?

Res je, nisem videla veliko tovrstnih projektov, čeprav sem oboževalka obeh žanrov. Mislim pa, da je Prehod v svojem bistvu pravzaprav drama, ki ima znanstvenofantastične primesi in elemente trilerja.

Komu bi priporočili ogled filma PREHOD?

Vsem, ki so na preži za pustolovščino in uživajo v odkrivanju neznanega.

Celoten intervju z ustvarjalci filma Prehod, pa si lahko preberete na strani Koloseja.

 

Trailer
Katarina Čas kot Liz Waid
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani