Razkrivamo: AVE, CEZAR! - Trailer.si

Razkrivamo: AVE, CEZAR!

25.02.2016

Kot velika ljubiteljica filmov sem z navdušenjem zagrabila priložnost ogleda novega filma bratov Coen Hail Ceasar oz. Ave Cezar, ki sta mi ga omogočila Trailer.si in radio Ekspres.

Kdor pozna slog filmov bratov Coen približno ve, kaj pričakovati in ve, da so njuni filmi milo rečeno posebni. Dobro utečena igralska zasedba (Alden Ehrenreich, Channing Tatum, Frances McDormand, George Clooney, Jonah Hill, Josh Brolin, Ralph Fiennes, Scarlett Johansson, Tilda Swinton) je deloma poznana že iz prejšnjih filmov (Burn Afrer Reading, True Grit, No Country for Old Men) in s skoraj gledališkim načinom igranja ter komičnimi dialogi poskrbi, da dvourni film mine kot bi trenil.

Zgodba se dogaja v času zlatega Hollywooda, glavni lik filma pa predstavlja ”fixer” filmskega studia Eddie Mannix (Josh Brolin), ki rešuje škandale in zaplete igralcev in režiserjev preden bi ti lahko škodovali studiu in postali glavne novice rumenega tiska. Zgodba se še dodatno zaplete, ko ugrabijo glavnega igralca Bairda Whitlocka (George Clooney) novega visoko proračunskega filma Hail Ceasar.

Prijetno je presenetil Channing Tatum, ki je po mojem mnenju najbolj komičen lik v celotnem filmu. Dodatno presenečenje je tudi njegovo petje, za katerega sem vsaj 90 %, da ga je dejansko izvedel sam. Sicer pa sam film deluje kot nekakšna zmešnjava, a hkrati velike scene, komični dialogi, skriti namigi in poklon staremu Hollywoodu celoten film zaokrožijo v celoto. Vsekakor je zabavno videti hollywoodski izdelek, ki govori o Hollywoodu na hollywoodski način. Ne morem zanemarit, kako dobro je uspelo režiserjema v scenarij vpeti danes še, kako aktualne pereče teme, od vere, seksualne usmerjenosti pa vse do politike in načina, kako deluje ta svet. In to na tak način, ki še tako zadrte in občutljive ne mora pustiti resne. Kot rahel udarec z rokavico v obraz Hollywooda (predvsem v delu, ki se tiče režiserjev).

Film bi priporočila vsakomur, ki ga morda ne zanima toliko samo bistvo filma oz. globoka osrednja zgodba, ki se v tem filmu nekoliko porazgubi, zna pa ceniti skrite namige in bizarnost situacij, ki so prežete z dobro satirično komedijo.

Filmu kot celoti bi dala oceno 3,5 od 5.

Avtor: E. G.

Trailer
ave, cezar
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani