Hacksaw Ridge - Trailer.si

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge je poseben in težko pričakovan film že zaradi tega, ker za njegovo režijo stoji priljubljeni Mel Gibson, ki se po 10 letih in režiji filma Apokalipto, ponovno vrača na filmska platna kot režiser. Film Hacksaw Ridge tako predstavlja resnično zgodbo bolničarja Desmonda Dossa v času druge svetovne vojne. Zgodba v filmu je postavljena v čas bitke za Okinavo. Desmond Doss je v tem krvavem dogodku uspel rešiti kar 75 mož. Film je zasnovan kot poklon vojnemu bolničarju Desmondu Dossu, ki je v zgodovino zapisan po tem, da se zaradi ugovora vesti v vojni ni želel vojskovati in ni želel ubijati nasprotnikov. Za svoja dejanja je Doss kasneje prejel tudi medaljo za hrabrost, hkrati pa je bil prvi v ameriški zgodovini, ki je za svoj ugovor vesti prejel tovrstno nagrado. V filmu je vojni bolničar prikazan kot skromni mož, z neverjetno in navdihujočo življenjsko zgodbo.


1 ocen
povprečno: 4,00

Loading...

Podatki o Hacksaw Ridge (2016)

Letnica:
2016
Jezik:
angleščina
Država:
ZDA, Avstralija
Žanri:
Trajanje:
2 h 11 min
Glavni igralci:
Luke Bracey - Smitty
Nathaniel Buzolic - Harold Doss
Andrew Garfield - Desmond T. Doss
Rachel Griffiths - Bertha Doss
Teresa Palmer - Dorothy Schutte
Vince Vaughn - Sergeant Howell
Hugo Weaving - Tom Doss
Sam Worthington - Captain Glover
Režiser:
Scenarist:
Andrew Knight, Robert Schenkkan, Randall Wallace
Producent:
Paul Currie, Bruce Davey, William D. Johnson, Bill Mechanic, Brian Oliver, David Permut, Tyler Thompson
Produkcijska hiša:
Hacksaw Ridge Production, Cross Creek Pictures, Demarest Media, Icon Productions, Pandemonium, Permut Presentations, Vendian Entertainment
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani