Top 10 filmov za prvi zmenek - Trailer.si

Top 10 filmov za prvi zmenek

Gledanje filmov na prvem zmenku? Zakaj pa ne! Na ta način bosta imela dovolj tem za pogovor, hkrati pa se bosta ob filmu lahko sprostila in izognila neprijetnim trenutkom tišine. Če se vam zdi takšen prvi zmenek prava odločitev, potem vas čaka samo še izbira pravega filma. Najbolje se je odločiti za film, ki bi bil lahko všeč obema. To pomeni, da se izogibamo dekliškim romantičnim komedijam ali akcijskih »streljačinam«, katere so običajno po godu fantom. Izberite nekje vmes, še bolj pa boste z izbiro filma zadeli, če boste svoj zmenek poprej vprašali, kakšni filmi so ji/mu všeč. Da boste lažje izbirali, smo spodaj za vas izbrali nekaj predlogov! Predstavljamo vam Top 10 filmov za prvi zmenek!

1.     The Notebook/Beležnica (2004)

Film govori o starejšemu moškemu, ki v domu za ostarele ostareli ženski prebira zgodbo o ljubezni med dvema mladima zaljubljencem – med žensko Allie in moškim Noah. Allie in Noah se srečata nekega večera na karnevalu, kjer se zaljubita, kasneje pa se njuni poti ločijo, saj Allie-jini starši ne odobravajo Noah-ove revne družine. Allie se preseli in dolga leta čaka na Noah-ovo pismo. Ker pismo tudi po več letih čakanja ne prispe, se zaroči z čednim mladim vojakom, po imenu Lon. Ker pa Allie nikakor ne more pozabiti na Noah-a, se ga odloči obiskati in kmalu postane jasno, da je ljubezen med njima še vedno živa. Allie se mora odločiti med svojim zaročencem in svojo prvo ljubeznijo.

IMDB ocena: 7,9/10

2.     Pride and prejudice/Prevzetnost in pristranost (2005)

Elizabeth (igra jo Keira Knightley) je ena izmed sester družine Bennet. Družina živi na angleškem podeželju, edino razvedrilo pa družini predstavlja prihod potencialnih snubcev, s katerimi bi starši omožili svojih pet hčera. Ko na podeželje pride premožni, a močno sramežljivi Bingley, ga spremlja njegov prijatelj Darcey. Bingley se zaljubi v Elizabethino sestro Jane, a se njuna zveza, zaradi izjemne sramežljivosti obeh, nikakor ne more razviti. Darcey, ki spremlja prijatelja, se do družine vede zelo zadržano in vzvišeno, zato ga Elizabeth že od začetka ne mara pretirano. Ko Darcy Elizabeth zasnubi, ga ta, zaradi njegove vzvišenosti in dodatnih obtožb o njegovi domnevni nepoštenosti, zavrne. S pobegom najmlajše sestre, pa se nad družino zgrnejo mnoge nesreče. Na pomoč jim priskoči ravno gospod Darcy, to pa spremeni Elizabethino mnenje o njem.

IMDB ocena: 7,8/10

3.     Last night/Sinoči (2010)

Film prikazuje zgodbo o odnosih v sodobnem času – o prevari, ljubezni, poželenju in zaupanju. V filmu se srečamo z mladim zakonskim parom Michaelom in Joanno Reed, ki na videz izgledata kot popoln zakonski par. Izgleda, kakor da imata v zvezi in življenju vse, kar človek potrebuje za srečo. Nato v zakonsko življenje udari nepričakovan droben trenutek, ko Joanna med svojim možem in njegovo čedno sodelavko Lauro opazi nekaj več, kot zgolj poslovno sodelovanje. Ta trenutek ji ne da miru in pojavljati se začne vse več dvomov. Ko ponovno sreča svojega bivšega ljubimca, začne Joanna dvomiti tudi vase in svoje občutke do Michaela.

IMDB ocena: 6,6/10

4.     Dirty dancing/Umazani ples (1987)

Kultni film o ljubezni, plesu in strasti do življenja. Mlada Frances Houseman, z vzdevkom »Baby«, preživlja poletje s svojo družino v resortu Catskill. Frances se na skupnih družinskih počitnicah dolgočasi, dokler ne spozna čednega in karizmatičnega plesnega učitelja Johhny-ja Castle. Njegov žar in ljubezen do plesa omami tudi njo, da se zaljubi vanj.

IMDB ocena: 6,9/10

5. Joy (2015)

Film Joy je zgodba o štirih generacijah ene družine. Film se osredotoča na glavno žensko junakinjo Joy, ki se s svojim pogumom, vztrajnostjo, trdim delom in upanjem, uspe izvleči iz delavskega razreda in nesrečnega zakona ter osnovati mogočno družinsko poslovno dinastijo. Film o neusahljivi volji, ki ji z vztrajanjem na koncu vedno uspe.

IMDB ocena:  6,7/10

6.     Slumdog Millionaire/Revni milijonar (2008)

Osiroteli 18-letni Malik, ki prihaja iz indijskega sluma, se prijavi na kviz Lepo je biti milijonar, na katerem mu uspe priti do zadnjega vprašanja. Preden bi lahko odgovoril nanj, ga odpeljejo na zaslišanje, saj ga policija in voditelj kviza sumijo goljufije. Nihče namreč ne more verjeti, da bi revna sirota iz slumov lahko vedela toliko pravilnih odgovor. Na zaslišanju začne fant pripovedovati svojo življenjsko zgodbo, skozi katero se je naučil marsičesa – tudi stvari, o katerih so spraševali na kvizu. Njegova slikovita življenjska zgodba nas tako popelje v Malikovo življenje in je zgodba o ljubezni, rivalstvu, bratski povezanosti, nemogočih življenjskih razmerah, kruti usodi sirot in revnih ljudi, neenakosti v indijski družbi in neverjetni vztrajnosti in volji do življenja.

IMDB ocena: 8,0/10

7.     Beautiful Mind/Čudoviti um (2001)

Drama o geniju – matematiku Nashu, ki mu je že na samem začetku njegove akademske kariere uspelo priti do neverjetnega znanstvenega odkritja,  za kar je prejel mednarodno priznanje. Njegovo intelektualno delo pa grobo in dramatično prekine huda oblika shizofrenije. Nash se bolezni ne da in se s pomočjo svoje vdane žene Alice več desetletij bori z njo. Po mnogih letih muk in naporov, mu vendarle uspe premagati najhujše.

IMDB ocena: 8,2/10

8.     Shakespeare In Love/Zaljubljeni Shakespeare (1998)

Film je romantična zgodba o mladem Shakespearju, ki je poln navdiha, idej, a brez denarja. Mladi Shakespeare na svoji življenjski poti sreča svojo sanjsko žensko, kar ga navdihne, da začne s pisanjem ene njegovih najbolj priznanih del.

IMDB ocena: 7,2 /10

9.     Out of Africa/Moja Afrika (1985)

Zgodba v filmu je postavljena v kolonialno Kenijo 20. stoletja. Film govori o danski baronici in lastnici plantaže, ki se zaplete v strastno ljubezensko zvezo s svobodomislenim lovcem na živali. Nad filmom bodo navdušeni zlasti tisti, ki jim je všeč čudovita afriška pokrajina in lepi posnetki divjih živali.

IMDB ocena: 7,2/10

10.Braveheart/Pogumno srce (1995)

Pogumno srce je zgodba o neskončni ljubezni in maščevanju. V filmu se pogumni William Wallace (Mel Gibson) želi maščevati za umor svoje neveste, ki je bila umorjena zaradi napada na angleškega vojaka, ki jo je skušal posiliti. Wallace zbere svoje sorojake in začne upor zoper krute Angleže, ki vladajo Škotski.

IMDB ocena: 8,4/10

filmi za zmenek
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani